10/3/09

Resposta a Primer B des Castell de Santa Àgueda

Bon dia a tothom!!!!
Vos va agradar s'agulla, eh????
I es fil.... bé és difícil de dir perquè es fil no es conserva, però sabem que feien cuir, podrien emprar una tira de cuir per cosir! també podríen emprar un fil d'espart, o llana.... llana sabem que en feien molta!
Així que voleu saber quines plantes a part des blat sembraven els talaiòtics, eh?
Bé primer de tot dir-vos que a Menorca de blat prehistòric se n'ha trobat ben poc. El que troben els meus col·legues de Menorca (i no molt) és ordri, sabeu què és l'ordri? Avui en dia encara se'n sembra molt a Menorca.
I sabeu on s'ha trobat aquest ordri? Dins les sales hipòstiles que fes veu que feien de graner! Je! je! esper que ara per ara ja sapigueu què és una sala hipòstila, ho sabeu?
Poc més sabem del què sembraven! hem trobat restes de llegums, però no tenim clar si creixien ventureres o eren sembrades!!!
Com podeu veure hi ha moltes coses que encara no sabem!!!! A veure si els arqueòlegs o arqueòlogues del futur ho descobreixen, algun voluntari???
Bé finalment els navegats volien saber sobre ses barques i sa navegació!
Una cosa important us vull recordar: per venir d'Egipte a Menorca avui -tot i venir amb avió- has de passar per molts llocs, no pots venir directament. Jo per venir vaig haver de fer Egipte-Paris-Barcelona-Menorca.
Idò fa 2000 anys era molt pitjor: si mirau un mapa veureu que has de creuar tota la Mediterrànea i no podies anar pel mig de la mar, havies d'anar molt a prop de la terra i aprofitar els vents i els corrents!!!! Podies estar mesos per fer el recorregut que separa Egipte de Menorca!!!!!
Voleu saber com eren les barques!!! Millor us pas un dibuix que els meus col·legues del Museu de Son Fornés a Mallorca van fer per explicar-ho, a veure què us sembla!
Salut per tothom!
Tarik