26/2/09

RESPOSTA ALS FILLETS I FILLETS DE L'ESCOLA FRANCESC D'ALBRANCA

Ui!!! No!!! Quin avorriment menjar sempre el mateix i cuinat de la mateixa manera!!!! Els talaìòtics tenien diferents maneres de cuinar i conservar els aliments. Però....com ja us he explicat alguna vegada, com els aliments es fan malbé és molt difícil saber com se'ls menjaven.
Ara bé els arqueòlegs i arqueòlogues hem trobat unes quantes pistes, com per exemple:
- Dins un magatzem d'una casa talaiòtica de Mallorca vam trobar unes grans gerres de ceràmica que havien estat plenes de costelles i altres ossos d'animals....sabeu que vol dir açò? Que segurament tenien guardada sa carn amb sal o seu de porc i l'anaven consumint a poc a poc, que per alguna raó no se la van acabar, que amb el pas del temps sa carn ha desaparegut (s'ha podrit), ses gerres s'han romput i els ossos s'han escampat!!! Així ho van trobar els meus col·legues mallorquins.
- El seu de porc també el podien emprar per fregir alguns aliments, però patates no, eh? Que ses patates van arribar 2000 anys desprès des d'Amèrica!!!!
- Una altra manera era assecar els aliments com figues, albercocs, prunes... també feien formatge, farina....
Ara bé, receptes, el que són receptes no en coneixem cap... Però sabem que empraven unes olles amb es cul rodó per fer una espècie de panadera amb carn bullida i possiblement llegums i verdures....
- Les meves col·legues arqueòlogues de Torre de'n Galmés van excavar una casa talaiòtica i hi van descobrir 3 ams de pescar i una espècie de parrilla feta amb pedres, ceràmica i argila, què deu voler dir açò? Què menjaven peix al caliu?... També troben molts cornets, escopinyes i pitjallides... mmm.... açò comença a semblar una mariscada....
Bé no sé què més contar-vos i no me vull fer cansat!
Molta sort amb sa vostra recerca!
Tariq
P.D. Per cert, demanau als vostres avis i àvies com es conservaven i cuinaven els aliments quan ells eren petits, veureu com no era tan diferent a com ho feien a la prehistòria!